Sla navigatie over

Open VLD stuurt drie mandatarissen bovenlokaal: “We blijven niet aan de zijlijn staan en engageren ons”

Schepenen Tom de Grauwe, Hilde Baele en Sandro Di Nunzio zullen bij respectievelijk de provinciale, Vlaamse en federale verkiezingen in juni de kleuren van Open VLD vertegenwoordigen. “We nemen de handschoen op en gaan zij aan zij met Wachtebeke de uitdaging aan”, aldus eerste schepen Sandro Di Nunzio op de nieuwjaarsreceptie zaterdagavond in de Sint-Hubertuskring in Zaffelare. De lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen landt pas in april.

Geen burgemeester Yves Deswaene op de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van Open VLD Lochristi-Wachtebeke dit jaar: die hield met een stevige verkoudheid en koorts het bed. Aan nationale politici was er evenwel geen gebrek: naast premier Alexander De Croo - vandaag pas in extremis aan de lijst toegevoegd - waren ook nationaal voorzitter Tom Ongena en voormalig voorzitter Egbert Lachaert op de afspraak. Ook federaal kamerlid en Gents gemeenteraadslid Veli Yüksel had net als Carl De Decker de weg naar Sint-Hubertus gevonden.

De Wachtebeekse Open-VLD-voorzitter Frederik Braeckman mocht de reeks toespraken openen met de plannen voor de dubbele verkiezingsstrijd van de liberalen op alle niveaus. Zo zal Schepen Tom De Grauwe een plaats krijgen op de provinciale lijst, cultuurschepen Hilde Baele zal onder de vleugels van senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (momenteel in Congo, red.) op de Vlaamse lijst haar kans gaan, en eerste schepen Sandro Di Nunzio zelf zal in juni op de federale lijst prijken. Over de plaatsen is nog een moeizame strijd aan de gang, maar dat zal binnenkort opgelost worden.

Ook schepen Sandro Di Nunzio lichtte dat belangrijkste nieuws van de avond verder toe: “In deze wankele tijden voor de liberalen, blijven we niet bij de pakken zitten. In onze afdelingen laten we ons niet doen, want we vinden dat het beter moet. We branden mekaar niet af maar gaan zij aan zij de strijd aan. We zijn in het verleden altijd loyaal geweest naar de federale verkiezingen toe, en niet met de minste kandidaten. Ik verwijs onder meer verwees naar de vijf nationale verkiezingsdeelnames op een strijdbare plaats van onze burgemeester Yves Deswaene. We deden steeds wat we moesten doen. Ook dit keer gaan we knokken vanuit onze eigen gemeente, net zoals de vorige generaties het ons voordeden. Lokaal mogen we zeggen dat de hemel hier na de beslissing van de fusie - “met het verstand en het hart” (een quote van de burgemeester,red.) opklaart.

Vrijheid om te stemmen

Di Nunzio riep verder op om bij de gemeenteraadsverkiezingen gebruik te maken van het stemrecht - na de afschaffing van de lokale stemplicht. “Spoor iedereen aan om naar de stembus te gaan, het is een voorrecht dat we zelf onze mandatarissen kunnen kiezen, we hebben de vrijheid om te kunnen stemmen. Dat is iets waar onze voorouders voor gestreden hebben”, klonk het strijdvaardig.

Premier Alexander De Croo had het eerder op de avond in zijn korte toespraak als tussenstation naar zijn thuisgemeente Brakel over de uitdaging die zijn partij altijd aanneemt om crisissen op te lossen. De oproep om de schaar te zetten in het land, wil hij in de toekomt niet volgen. “We hebben een sociaal-economische regering nodig om de mensen beter te beschermen, in plaats van een staatshervorming. De welvaart gaan we niet op spel zetten, en dat kan alleen in een land dat sterk geleid wordt”, klonk het. Nationaal voorzitter Tom Ongena toonde zich onder de indruk van de massale opkomst op de nieuwjaarsreceptie in Lochristi-Wachtebeke. Oud-voorzitter Egbert Lachaert, ambitieus om burgemeester van Merelbeke-Melle te worden, mocht ruim 33 minuten wensen en speeches afsluiten.

 

Bron: Het nieuwsblad 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder