Sla navigatie over

Blauw levert drie kandidaten bij de nationale verkiezingen

Er gaan dit jaar niet enkel lokale verkiezingen in oktober door. Voordien liggen er nog heel belangrijke nationale verkiezingen waar we samen moeten bepalen welke richting het uit gaat met ons land. Zullen extreme partijen echt doorbreken of blijft het toch nog mogelijk liberale oplossingen te zoeken voor de grote uitdagingen waarvoor ons land staat? De afdeling Blauw in Merelbeke-Melle wil niet aan de kant blijven staan en zal zich mee inzetten om een zo goed mogelijk resultaat te halen voor de liberalen.


Blauw Merelbeke-Melle levert dan ook drie kandidaten voor de nationale verkiezingen.

Eerste schepen Egbert Lachaert, die vandaag al federaal parlementslid is, zal u vinden op de tweede plaats voor het Vlaams Parlement: “Het is nu echt geen optie om aan de kant te gaan staan. Het liberalisme heeft het heel moeilijk in een tijdsgeest waar iedereen van alles van de overheid verwacht. Nochtans geloof ik net dat mensen nood hebben aan meer vrijheid en zuurstof. Daarvoor heb je authentieke liberalen nodig. Ook vind ik het voor onze gemeente van belang dat we vertegenwoordigd blijven in Brussel. In tal van dossiers kan onze gemeente daar veel baat bij hebben, zoals al in het verleden bleek.”


Schepen van sociale zaken Daisy Poriau zal ook voor de eerste keer kandidaat zijn bij de nationale verkiezingen. Zij zal mee de lijst duwen van premier Alexander De Croo vanop plaats 18: “Het is voor mij een eer om de lijst van de premier te steunen. Iedereen kent mij als iemand die heel dicht bij de mensen staat. Het is goed dat er in deze verkiezingen plaats wordt gegeven aan de stem van de Dorpstraat en niet enkel van de Wetstraat.
Als leerkracht voel ik goed aan wat er leeft bij de jongeren, hoe moeilijk ze het vaak hebben en hoe ze naar de politiek in Brussel kijken. Als alleenstaande mama van twee tienerzonen weet ik ook hoe hard alleenstaande ouders het vaak psychologisch en financieël te verduren hebben.
Vanzelfsprekend ligt mijn persoonlijke focus op de lokale verkiezingen in oktober, waar we volop voor ons Blauw verhaal gaan en de grootste partij van Merelbeke-Melle willen zijn. Maar intussen geven we een steun in de rug aan de nationale partij in moeilijke tijden.”


Tot slot stuurt Blauw Merelbeke-Melle ook een nieuw talent uit Melle richting de nationale verkiezingen met de 30-jarige Sebastiaan Loontjens, die overigens net papa geworden is van zijn tweede kindje en een drukke periode tegemoet gaat: “Ik schrik van de apathische houding van veel van mijn leeftijdsgenoten tegenover politiek. Het opent de deuren voor extremisme en ondermijnt de fundamenten van onze vrijheden. De vrijheid om te ondernemen, de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid om ons eigen pad te kiezen, het roert ons nochtans allemaal. Daarom kies ik ervoor om niet zomaar te ondergaan, en wil ik graag mee aan de knoppen zitten om problemen die er zijn aan te pakken. Geen gezeur, maar ook geen blind optimisme, gewoon no-nonsense realistisch de handen uit de mouwen.”


Sebastiaan staat op een opvallende 3e opvolgersplaats, dit is de lijst van mensen die in het parlement kunnen invallen als de effectieve verkozenen ontslag nemen of minister worden: “Voor mij is dit een mooie eerste test en ik ben de partij dankbaar voor de kans. Natuurlijk zal ik me ook volledig smijten in oktober voor onze Blauw afdeling in Merelbeke-Melle, waar ik kandidaat ben voor de gemeenteraad.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder